Ngarep > Kabar > Warta Industri

Panggunaan pompa banyu

2022-07-02

(1) Pamilihan pompa banyu


Miturut kabutuhan saluran lan irigasi sing nyata, jinis lan jumlah pompa sing cocog kanggo aliran sing dirating lan sirah sing dirating dipilih kanggo mesthekake yen tugas saluran lan irigasi bisa rampung kanthi efisien lan ekonomi. Cara umum milih pompa drainase lan irigasi yaiku:
Nemtokake aliran desain pompa.
Nemtokake sirah desain pompa.
⢠Nemtokake kaliber pompa banyu.
⣠Nemtokake jinis pompa banyu.
⤠Gunakake "tabel kinerja pompa" lan "bagan spektrum lengkap kinerja pompa" kanggo milih model pompa.
⥠Nemtokake jumlah pompa.
(2) Pilihan saka mesin daya

Mesin motor lan diesel utamane digunakake ing rong kategori.


Karakteristik utama motor yaiku: kanthi daya sing padha, motor luwih cilik tinimbang mesin diesel, bobot entheng, operasi stabil, getaran cilik, struktur sing sederhana, investasi sipil omah pompa kurang, lan operasi sing gampang, pangopènan sing trep, karya sing dipercaya. , biaya operasi kurang, gampang éling kontrol otomatis. Nanging, kalebu peralatan transmisi lan transformasi, investasi peralatan kasebut dhuwur, kudu ana sumber daya, lan kena pengaruh voltase kothak.

Karakteristik utama mesin diesel yaiku: ora diwatesi dening sumber daya, gampang diganti operasi kacepetan, luwih mobile, fleksibel. Nanging strukture luwih rumit, gampang ngasilake kegagalan, operasi, pangopènan luwih angel, syarat sing luwih dhuwur, biaya lan biaya mlaku uga luwih dhuwur tinimbang motor.

Bisa dideleng manawa loro kasebut duwe kaluwihan lan kekurangan dhewe, jinis mesin tenaga sing digunakake, kudu nimbang kahanan lan karakteristik wilayah sing beda-beda, miturut kahanan lokal kanggo milih jinis sing bener.

(3) Priksa pompa banyu sadurunge miwiti


Kanggo njamin operasi pompa sing aman, pompa kudu nindakake pemeriksaan lengkap lan ati-ati saka unit sadurunge miwiti, utamane instalasi utawa pompa anyar sing wis suwe ora digunakake. Sadurunge miwiti, luwih akeh perhatian kudu dibayar kanggo karya inspeksi, supaya bisa nemokake masalah lan ngrampungake kanthi tepat. Isi mriksa utama kaya ing ngisor iki.

â  Priksa manawa sekrup jangkar lan baut panyambung pompa banyu lan mesin listrik kenthel utawa tiba, yen ya, kenceng utawa isi.
â¡ Puter kopling utawa katrol, priksa manawa rotasi impeller fleksibel, ora ana swara normal ing pompa, priksa manawa setir kasebut bener. Kanggo pompa sing mentas dipasang, penting kanggo mriksa setir nalika wiwitan.

Kanggo pompa centrifugal langsung disambungake menyang motor, priksa manawa setir pompa kasebut cocog karo panah setir ing pompa. Yen ora, mung ngganti loro kabel saka motor. Yen ora ana panah setir ing kumpa, cangkang pump iku jinis volute, bisa diadili miturut wangun pompa, yaiku, arah rotasi pompa lan volute saka arah cilik nganti gedhe; Kanggo pump ora jinis volute, iku mung bisa kabiji saka wangun saka agul-agul, sing pump kudu muter ing arah mlengkung saka agul-agul.

Kanggo pompa sentrifugal sing digerakake dening mesin diesel, bisa diadili langsung miturut posisi bebarengan antarane mesin diesel lan pompa lan cara rotasi sing digunakake. Amarga setir mesin diesel tetep counterclockwise saka output daya. Yen setir ora bener, mode transmisi utawa posisi instalasi saka engine diesel kudu diganti.

Priksa manawa sesak kelenjar pengepakan cocok.

(4) Priksa lubrication bantalan, apa lenga lubricating cukup lan resik, lan apa jumlah lenga meets syarat.
⤠Copot lebu (obyek sing macet lan ngambang) ing inlet pompa sentrifugal kanggo nyegah lebu ora disedot menyang pompa lan ngrusak impeller sawise boot.
⥠Priksa karya proteksi lan safety, piranti lan obyek liyane ing unit kudu dicopot sadurunge miwiti, supaya ora gonjang-ganjing utawa nyebabake kerugian sing ora perlu sawise miwiti.
⦠Tambah banyu menyang pompa centrifugal, nganti awak pompa ing plug ventilasi ngetokake banyu.
⧠pompa sentrifugal sadurunge miwiti, kudu nutup tutup gapura ing pipa stopkontak. Amarga aliran nol nalika daya poros pompa centrifugal minimal, iki bakal nggawe beban unit lan momen resistance bear suda banget, gampang diwiwiti kanthi lancar. Yen ora, bisa nggawe unit angel diwiwiti utawa malah nyebabake kacilakan.

(4) Wiwitan pompa banyu

Nalika pompa banyu lan pipa mlebu kebak banyu, tutup tutup ventilasi udara utawa piranti ngisi banyu, banjur miwiti mesin listrik (motor utawa mesin diesel). Pipa outlet pompa centrifugal umume dilengkapi tutup sing ditutup. Sawise unit diwiwiti nganti kacepetan sing dirating, tutup gerbang kudu dibukak langsung kanggo banyu, yen aliran banyu ing pompa bakal terus sirkulasi ing cangkang pompa lan dadi panas, nyebabake karusakan ing sawetara bagean pompa.

Yen stopkontak saka pump centrifugal dilengkapi gauge meksa, iku kudu ditutup sadurunge miwiti, lan banjur disambungake kanggo pangukuran sawise banyu normal ing mburi wiwitan, supaya dadi ora ngrusak gauge meksa amarga meksa ing pump. ngluwihi sawetara meter nalika tutup gapura ditutup.

(5) Monitoring operasi pompa banyu
â  Perhatikan swara lan geter unit sing ora normal. Pompa sentrifugal ing operasi normal, unit kudu Gamelan, swara kudu normal terus. Yen geter unit gedhe banget utawa ana gangguan, tegese unit kasebut duwe kesalahan, mula kudu mandheg kanggo mriksa, ngilangi bebaya sing didhelikake.
â¡ Pay manungsa waé kanggo mriksa suhu bantalan lan jumlah lenga. Operasi pompa sentrifugal kudu asring nggunakake termometer utawa termometer titik semikonduktor kanggo ngukur suhu bantalan, lan priksa manawa lenga pelumas cukup. Suhu maksimum sing diidini saka bantalan geser umum bisa tekan 85â, lan suhu bantalan gulung sing diidini maksimal bisa nganti 90â. Ing karya nyata, yen ora ana termometer utawa termometer titik semikonduktor, sampeyan uga bisa ndemek kursi bantalan kanthi tangan. Yen sampeyan krasa panas, suhu dhuwur banget lan sampeyan kudu mungkasi mesin kanggo mriksa. Umumé, kakehan utawa kakehan ngisi bahan bakar lan lenga banget kandel utawa dicampur karo impurities liyane bisa nggawe bantalan panas. Minyak pelumas ing bantalan kudu moderat. Kanggo bantalan lubricated karo dering lenga, dering lenga umume nyemplungaken bab 15mm. Bantalan bal dilumuri karo mentega, sing ditambahake kira-kira 1/3 saka kapasitas kotak bantalan. Wektu pangowahan lenga biasane 500h sapisan, lan pangowahan lenga pompa banyu anyar cocog sadurunge. Jumlah jumlah ngisi bahan bakar lan wektu ganti lenga bisa ditindakake miturut pranata pabrikan.

Pay manungsa waé kanggo mriksa suhu mesin daya. Suhu mesin listrik kudu kerep dipriksa sajrone operasi. Yen suhu dhuwur banget, langsung mateni mesin.

⣠Pay manungsa waé kanggo apa pump packing segel iku normal. Packing ora bisa dipencet banget nyenyet utawa banget ngeculke, kudu ana banyu netes ing kasuksesan sak operasi, miturut pengalaman, banyu netes saka packing culver kanggo bab 60 irungnya saben menit cocok. Kajaba iku, kita kudu mbayar manungsa waé kanggo apa joints welingan banyu nyenyet lan apa welingan pump banyu bocor.
⤠Elinga owah-owahan penunjuk instrumen. Instrumen kasebut bisa nggambarake operasi piranti pompa banyu, asring gagal pompa, instrumen kasebut duwe peringatan, mula kita kudu asring mirsani kahanan macem-macem instrumen. Umume saluran listrik deso lan sistem irigasi dilengkapi ammeter, voltmeter lan meter daya, sawetara pompa sentrifugal, pompa aliran campuran uga dilengkapi meter vakum lan pengukur tekanan. Yen operasi normal, posisi pointer meter tansah stabil ing siji posisi. Yen kahanan ora normal kedadeyan nalika operasi, instrumen bakal ganti lan ngalahake kanthi kuat, lan alasane kudu langsung ditemokake. Contone, mundhak ing maca vakum gauge bisa uga amarga pipa intake diblokir utawa gulung ing tingkat banyu; Pembacaan gauge tekanan mundhak, bisa uga amarga pipa stopkontak diblokir; Tekanan gauge maca irungnya, bisa uga amarga slip sabuk lan nyuda kacepetan pump, utawa amarga kebocoran udhara ing pipa inlet lan udhara inhaled, utawa amarga impeller diblokir. Kanggo motor, nalika operasi ing voltase baris dibutuhake, nambah utawa nyuda ing maca ammeter tegese nambah utawa nyuda ing daya poros pump. Mulane, manungsa waé kudu mbayar kanggo apa maca ammeter ngluwihi Nilai dirating, umume ora diijini long-term overload operasi motor.
⥠Wigati owah-owahan tingkat banyu menyang blumbang. Yen tingkat banyu menyang blumbang luwih murah tinimbang tingkat banyu minimal sing ditemtokake, pompa kudu mandheg kanggo nyegah kavitasi lan ngrusak impeller pompa. Yen inlet pump banyu utawa menyang blumbang sadurunge ana lebu diblokir, kudu dibusak langsung.